Oświadczenie o utworzeniu Partii Republikańskiej! Dwie posłanki zasilą obóz „Dobrej Zmiany”!

Oficjalny komunikat ze strony republikanie.org:

Nadszedł czas zjednoczenia środowiska republikańskiego. Nasz ruch od wielu lat buduje różne formy działalności, jednak swą aktywność polityczną opierał dotychczas na innych partiach. Dziś zakładamy własną formację.

Umowa wprowadzająca nas do Zjednoczonej Prawicy, własna reprezentacja parlamentarna, silne zaplecze eksperckie i programowe skupione w Fundacji Republikańskiej oraz setki aktywnych republikanów w całym kraju – wszystko to sprawia, że w krótkim czasie zbudujemy wyrazistą i efektywną formację polityczną.

Wniosek o rejestrację Partii Republikańskiej został złożony. Nowa formacja będzie posługiwać się znanym nam wszystkim symbolem – republikańską „eRką”. Założenia ideowe oprą się na akceptowanych przez nasze środowisko trzech zasadach republikańskich: dobro wspólne, podmiotowość państwa polskiego, ochrona życia. Tezy programowe będziemy zaś wspólnie wypracowywać a przyjmiemy je na Kongresie Republikańskim 28 października w warszawskim teatrze Palladium. Po ostatecznej rejestracji partii wybierzemy jej władze.

Zapraszamy do dołączenia wszystkich, którzy utożsamiają się z naszymi wartościami i chcą realnie zmieniać Polskę na lepsze. W pierwszej kolejności prosimy o zarejestrowanie się przez formularz dostępny na stronie www.republikanie.org. Będziemy się kontaktować z każdym, kto zostawi tam swoje dane. Uruchamiamy też fanpage Partii Republikańskiej na portalu Facebook: www.facebook.com/republikanie.org.

Liczymy na wasze wsparcie,

Małgorzata Janowska, poseł na Sejm RP