Oświadczenie o utworzeniu Partii Republikańskiej! Dwie posłanki zasilą obóz "Dobrej Zmiany"! - PrawicowyInternet.pl
środa, 3 czerwca, 2020

Oświadczenie o utworzeniu Partii Republikańskiej! Dwie posłanki zasilą obóz “Dobrej Zmiany”!

on

- Reklama-
- Reklama -

Oficjalny komunikat ze strony republikanie.org:

Nadszedł czas zjednoczenia środowiska republikańskiego. Nasz ruch od wielu lat buduje różne formy działalności, jednak swą aktywność polityczną opierał dotychczas na innych partiach. Dziś zakładamy własną formację.

Umowa wprowadzająca nas do Zjednoczonej Prawicy, własna reprezentacja parlamentarna, silne zaplecze eksperckie i programowe skupione w Fundacji Republikańskiej oraz setki aktywnych republikanów w całym kraju – wszystko to sprawia, że w krótkim czasie zbudujemy wyrazistą i efektywną formację polityczną.

Wniosek o rejestrację Partii Republikańskiej został złożony. Nowa formacja będzie posługiwać się znanym nam wszystkim symbolem – republikańską „eRką”. Założenia ideowe oprą się na akceptowanych przez nasze środowisko trzech zasadach republikańskich: dobro wspólne, podmiotowość państwa polskiego, ochrona życia. Tezy programowe będziemy zaś wspólnie wypracowywać a przyjmiemy je na Kongresie Republikańskim 28 października w warszawskim teatrze Palladium. Po ostatecznej rejestracji partii wybierzemy jej władze.

Zapraszamy do dołączenia wszystkich, którzy utożsamiają się z naszymi wartościami i chcą realnie zmieniać Polskę na lepsze. W pierwszej kolejności prosimy o zarejestrowanie się przez formularz dostępny na stronie www.republikanie.org. Będziemy się kontaktować z każdym, kto zostawi tam swoje dane. Uruchamiamy też fanpage Partii Republikańskiej na portalu Facebook: www.facebook.com/republikanie.org.

Liczymy na wasze wsparcie,

Małgorzata Janowska, poseł na Sejm RP

Michał Połuboczek, wiceprezes Stowarzyszenia Republikanie

Anna Siarkowska, poseł na Sejm RP

Marek Wróbel, prezes Fundacji Republikańskiej

Radosław Żydok, dyrektor operacyjny Fundacji Republikańskiej

- Reklama -
Konserwatywny blog informacyjny. Główne zasady: weryfikujemy udostępniane wiadomości, zawsze jesteśmy po stronie polskiej racji stanu, obnażamy zagrożenia, które czyhają na naszą Ojczyznę. Zapraszamy do współpracy!
135,155FaniLubię
17,874ObserwującyObserwuj
115,000SubskrybującySubskrybuj
Jeśli chcesz wesprzeć finansowo działalność mojego bloga oraz kanału na YouTube, możesz to zrobić poniżej

Musisz przeczytać!

To Prezydent Litwy modlący się za ofiary Smoleńska i Katynia. Nasze...

"Dzisiaj modlę się za ofiary Smoleńska i Katynia. Nasze myśli są z Prezydentem RP i jego Narodem! Nie pozwolimy na zakłamywanie historii . #NeverForget"...
Blog Dariusza Mateckiego

PrawicowyInternet.pl jest moim blogiem, który działa obok kanału na YouTube o tej samej nazwie. Zapraszam Was na mój prywatny fanpage na Facebooku oraz na mojego Twittera.