Wykop masowo usuwa informacje o EuroWeek. A jest pierwsze oświadczenie o molestowaniu!

EuroWeek czyli obozy dla dzieci z Polski, na których szkolą język angielski, poznają obce kultury oraz „rozwijają świadomość różnorodności transkulturowej” i mają zapewnioną „integrację wielokulturową”. Wszystko za niewielkie pieniądze. Organizator współpracuję między innymi z programem Erasmus finansowanym przez Unię Europejską.

Osobiście negatywnie oceniam tego typu inicjatywy, dla mnie jest to inżynieria społeczna mająca indoktrynować dzieci w duchu multikuturalizmu ale rzecz nie w tym. Wielką aferę w Internecie wywołały zdjęcia, które dzieci uczestniczące w tych obozach wrzucały na swoje profile na Instagramie i Facebooku. Przedstawiają one dorosłych mężczyzn (bardzo często z krajów muzułmańskich), którzy obściskują się z 10-15 letnimi dziewczynkami z Polski. Nie tylko obściskują, są również zdjęcia, na których trzymają je na kolanach oraz całują. Szokujące, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, dlaczego rodzice tych dzieci nie reagowali? Szokujące są również komentarze dorosłych mężczyzn pod tymi zdjęciami, wiele z nich jest jednoznacznych.

Szokujące są również komentarze samych dziewczynek:

A już najbardziej szokujący jest film, który ukazał po moim materiale na YouTube o całej sprawie, dziewczyna postanowiła bronić programu EuroWeek, nie wyszło jej najlepiej. Film szybko zniknął z sieci ale zdążyłem go pobrać. Najciekawszy jest fragment dotyczący tego, że za nic zdrożnego uważa, że “wolontariusze”, dorośli faceci mający po 30 lat, wchodzą oknami do pokojów pełnych dzieci i zostają z nimi na noc.

Na filmie pada również wprost stwierdzenie, że na euroweek doszło do sytuacji, w której “wolontariusz” wysyłał do dzieci filmy jak się masturbuje oraz zdjęcia swojego “prącia”. Miała to być informacja powszechnie znana na euroweek. Ciekawe czy organizatorzy zawiadomili organy ścigania, jeśli nie – a nie dziecko, do którego trafiły takie nagrania miało poniżej 15 roku życia – również powinni odpowiedzieć karnie.

Organizacja, która odpowiada za euroweek usunęła bądź zawiesiła swoją stronę na Facebooku, na której było oświadczenie, w którym znaleźć mogliśmy groźbę skierowaną do osób negatywnie wypowiadających się o euroweek. Być może przedstawiciel tej organizacji rozpoczął akcję gróźb prawnych. Po moim wpisie na Twitterze na portalach takich jak Telewizja Republika, nczas, wPolityce pojawiły się wpisy opisujące sytuację. O dziwo wpis znajdujący się Republice zniknął!

I teraz najdziwniejsze, wszystkie wpisy dot. euroweek na portalu wykop.pl, którego użytkownicy jako pierwsi nagłośnili tę sprawę, znikają. Użytkownicy są banowani, materiały usuwane, cenzurowane. Michał Białek, właściciel portalu Wykop.pl całkiem niedawno występował przeciwko Acta2 argumentując, że może to być cenzura prewencyjna dla Internetu, dziś – kolejny już raz pokazuje, że sam na własnym portalu stosuje najbardziej obrzydliwą cenzurę. Ciekawe czy taką samą cenzurą zostałyby objęte materiały dotyczące np. księdza przyłapanego na pedofilii?

A oto oświadczenie autora pierwszego wpisu na Wykopie dotyczącego całego zajścia:

Jeśli istnieje jakiekolwiek podejrzenie, że dzieci na tego typu wyjazdach były molestowane, to ja tego nie odpuszczę. Jeśli organizatorzy wiedzieli o przypadkach np. wysyłania nagich zdjęć dzieciom i nie powiadomili organów ścigania, to sami będą odpowiadać karnie!

O euroweeku powstały już materiały wideo, które na YouTube są zajadle atakowane:

1 KOMENTARZ